Ο φυγόδικος δισεκατομμυριούχος κοσμηματοπώλης Νιράβ Μόντι συνελήφθη στο Λονδίνο ύστερα από αίτημα των αρχών της Ινδίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

Η Ινδία ζήτησε από την Βρετανία τον Αύγουστο να προχωρήσει σε έκδοση του Μόντι, ενός εκ των βασικών υπόπτων που κατηγορούνται για την απάτη ύψους 2 δισεκ. δολαρίων σε βάρος της κρατικής τράπεζας Punjab National Bank –της μεγαλύτερης απάτης στην ιστορία του ινδικού τραπεζικού κλάδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 48χρονος Μόντι συνελήφθη στην περιοχή Χόλμπορν στο κεντρικό Λονδίνο χθες και αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου.

Η Punjab National Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη κρατική τράπεζα της Ινδίας, ανακοίνωσε το 2018 ότι δύο οίκοι κοσμημάτων, με επικεφαλής τον Μόντι και τον θείο του Μεχούλ Τσόκσι, την εξαπάτησαν χρησιμοποιώντας εγγυητικές επιστολές που εκδόθηκαν παρανόμως από υπαλλήλους της προκειμένου να λάβουν δάνεια από άλλες ινδικές τράπεζες.

Ο Μόντι και ο Τσόκσι, που αρνούνται κάθε παρατυπία, εγκατέλειψαν την Ινδία πριν γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες της απάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης