Συνελήφθη βαρώνος ναρκωτικών στη Βραζιλία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011, 09:35
Συνελήφθη βαρώνος ναρκωτικών στη Βραζιλία
Η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε χθες τον μεγαλύτερο βαρώνο ναρκωτικών της Ροσίνια, της μεγαλύτερης φαβέλας του Ρίο ντε Ζανέιρο η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις πλουσιότερες περιοχές της πόλης.

Ο Αντόνιο Φρανσίσκο Μπομφίμ Λόπες, ο επονομαζόμενος «Νιεμ» θεωρείται ένας από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς του Ρίο ντε Ζανέιρο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «O Globo», που δημοσίευσε την είδηση, ο «Νιεμ» προσπάθησε να δωροδοκήσει τους αστυνομικούς κατά την επιχείρηση της σύλληψής του.

Η αστυνομία του Ρίο ετοιμάζεται τώρα να ανακαταλάβει τη Ροσίνια. Τα ξημερώματα, πενηνταμελής δύναμη κρούσης της αστυνομίας απέκλεισε τις εισόδους της φαβέλας για να ελέγχει τα διερχόμενα οχήματα.

Με πληθυσμό 120.000 και αποτελώντας κέντρο εμπορίου ναρκωτικών, η Ροσίνια θα είναι η 19η φαβέλα του Ρίο που ανακαταλαμβάνεται από τις αρχές έπειτα από τρεις δεκαετίες κυριαρχίας των εμπόρων ναρκωτικών.

Αντίστοιχη επιχείρηση διεξάγεται και στην γειτονική φαβέλα Βιντιγκάλ. Οι αρχές της Βραζιλίας έχουν ξεκινήσει από το 2008 μεγάλες επιχειρήσεις για την εκκαθάριση των φτωχών συνοικιών του Ρίο, που ελέγχονται από τους εμπόρους ναρκωτικών και τις ένοπλες συμμορίες, πριν από το Μουντιάλ του 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011, 09:35