Συνελήφθησαν ανήλικες για εκφοβισμό στη Φλόριντα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013, 16:10
Συνελήφθησαν ανήλικες για εκφοβισμό στη Φλόριντα
Ο διαδικτυακός εκφοβισμός (σ.σ: cyber bullying) έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και όλα δείχνουν πως μόνο σοβαρά μπορεί να αντιμετωπίζεται πλέον, αφού οδηγεί τα θύματα του σε καταστάσεις ακραίες, όπως η αυτοκτονία.

Ο θάνατος της ανήλικης Rebecca Ann Sedwick, ηλικίας 12 ετών, έχει προκαλέσει σάλο στη Φλόριντα καθώς φαίνεται πως ο έμμεσος δράστης δεν είναι άλλος παρά δύο κορίτσια τα οποία πήγαιναν μαζί της σχολείο,(σ.σ: ηλικίας 12 και 14 αντίστοιχα). Μόνο και μόνο για να εκφράσουν την αντιπάθεια τους στο πρόσωπο της Ρεμπέκας, έστελναν ακατάπαυστα μηνύματα. Ενοχλητικά, υβριστικά, πιεστικά, και άκρως προσβλητικά έως απειλητικά και θανάσιμα.

«Η υπόθεση κατέληξε από μία ενόχληση σε μία άκρατη παρενόχληση που οδήγησε και στο μοιραίο δυστύχημα», αναφέρει η Σερίφης της περιοχής, Grady Judd.

Το αποτέλεσμα ήταν θλιβερό. Η μικρή Ρεμπέκα πήδηξε στο κενό από ύψωμα προσκρούοντας στο κράσπεδο στην περιοχή Λέικλαντ. Η λύπη μεγάλη για την τραγωδία της οικογένειας που έχασε με τέτοιο τρόπο το αγγελούδι της.

Τα δύο κορίτσια βρίσκονται στις φυλακές ανηλίκων, κάτι που αφήνει ελπίδες για μια διαφορετική προσέγγιση και αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών στο άμεσο μέλλον.


Επιμέλεια: Ανδρέας Σιαφάκας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013, 16:23