Συνελήφθησαν την Τρίτη στο όρος Κοπαόνικ της Σερβίας, οι Ζβόνκο και Ζάρκο Βεσελίνοβιτς από τη Μιτρόβιτσα του Κοσσόβου, τους οποίους η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο (KFOR) χαρακτήρισε βασικούς οργανωτές των επεισοδίων βίας εναντίον μελών της KFOR στη διάβαση Γιάρινιε και στα οδοφράγματα στη Γιαγκνιένιτσα, στο βόρειο Κόσσοβο.

Ο διοικητής της KFOR Έρχαρντ Ντρεβς, στις 12 Δεκεμβρίου, είχε δηλώσει πως οργανωτές των επεισοδίων σε βάρος της ειρηνευτικής αποστολής ήταν ο Ζβόνκο Βεσελίνοβιτς και ο αδερφός του και πρόσθεσε ότι η KFOR έχει φωτογραφίες που το επιβεβαιώνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι Ζβόνκο και Ζάρκο Βεσελίνοβιτς, με τον πρώτο να φέρεται ως ο οργανωτής των επεισοδίων στη διάβαση Γιάρινιε στα διοικητικά σύνορα Κοσσόβου – Σερβίας και τον δεύτερο να βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις εναντίον μελών της KFOR στο χωριό Γιαγκνιένιτσα», είχε πει.

Χάρη στις φωτογραφίες από τα επεισόδια στα οδοφράγματα που είχαν στήσει Σέρβοι κάτοικοι του βορείου Κοσσόβου έχει αναγνωριστεί συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων που συμμετείχε στις βιαιότητες. Οι φωτογραφίες παραδόθηκαν στην αποστολή της Ε.Ε. στο Κόσσοβο (Eulex), η οποία συνεργάζεται στενά με τις σερβικές αρχές, πρόσθεσε ο διοικητής της KFOR.

Οι Ζβόνκο και Ντάρκο Βεσελίνοβιτς, 31 και 26 ετών, κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα του Κράλιεβο, πόλη στην κεντρική Σερβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης