Στη σύλληψη τουλάχιστον έντεκα αξιωματικών της αστυνομίας που εργάζονταν ως προσωπικό ασφαλείας του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησαν την Τρίτη οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών που στόχευαν τον πρωθυπουργό, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αξιωματικοί συνελήφθησαν στην Άγκυρα, το Καραμπιούκ και το Γιοζγκάτ. Η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες σε 12 σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες θεωρείται ότι είχαν κρύψει συσκευές εγγραφής, στο γραφείο και το επίσημο όχημα του επικεφαλής της κυβέρνησης, διευκρίνισε το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN- Turk.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται πρώην υπεύθυνοι της ειδικής μονάδας της αστυνομίας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε αποκαλύψει το Δεκέμβριο του 2012 ότι μικρόφωνα είχαν ανακαλυφθεί στο γραφείο και την κατοικία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας, που κυβερνά την χώρα από το 2003, είχε βρεθεί στο επίκεντρο τον περασμένο Δεκέμβριο ενός πρωτοφανούς σκανδάλου διαφθοράς, κατά τη διάρκεια του οποίου οι διάλογοι με τις ιδιωτικές συνομιλίες του είχαν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης