Συνεργασία με τη Ρωσία επιδιώκει η Τουρκία στην εκμετάλλευση φυσικού αερίου στα παράλια της Κύπρου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 19:00
Συνεργασία με τη Ρωσία επιδιώκει η Τουρκία στην εκμετάλλευση φυσικού αερίου στα παράλια της Κύπρου

Η Τουρκία ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με τη Ρωσία στον τομέα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα παράλια της Κύπρου, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο πρακτορείο Ria Novosti από το Νταβός, όπου πραγματοποιείται το παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι κατά την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να συνεργαστούν. Αυτό όμως δεν συμβαίνει, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει μόνον τα συμφέροντα της ελληνικής πλευράς, καθώς η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ.

«Για αυτόν τον λόγο, σε σχέση με αυτές τις μονομερείς ενέργειες, είτε αφορούν την εξόρυξη, είτε την εκμετάλλευση, είτε την ερεύνα, νομίζω ότι πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται. Η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη για μια τέτοια συνεργασία. Επίσης αυτό είναι το θέμα που συζήτησαν οι πρόεδροι Ερντογάν και Πούτιν και μελλοντικά νομίζω ότι εδώ υπάρχει θέση και για συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξη του στο Ria Novosti.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 19:18