Ένα ελικόπτερο της διεθνούς συμμαχίας συνετρίβη χθες στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο το ένα από τα δύο μέλη του πληρώματος, ανακοίνωσε η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) που τελεί υπό την διοίκηση του NATO.

«Ένα ελικόπτερο των δυνάμεων του συνασπισμού συνετρίβη σήμερα (χθες) στην περιοχή Αλασάι, στην επαρχία Καπίσα, περίπου πενήντα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμπούλ. Οι δυνάμεις που εστάλησαν για την διάσωση δέχθηκαν αμέσως εχθρικά πυρά όταν έφθασαν στον τόπο της συντριβής και ανταπέδωσαν πριν εκκενώσουν τα δύο μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους. Το ένα από τα δύο μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν από τις δυνάμεις του συνασπισμού είναι νεκρό», ανέφερε η ISAF στο ανακοινωθέν της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε ότι «οι επιχειρήσεις για την ανάκτηση του ελικοπτέρου συνεχίζονται εν μέσω σφοδρών μαχών». Ωστόσο, δεν έδωσε κάποια περαιτέρω πληροφορία για τα αίτια της συντριβής, για τον τύπο του ελικοπτέρου καθώς και για την εθνικότητα του πληρώματός του.

Ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις των Ταλιμπάν ήταν αυτές που κατέρριψαν το ελικόπτερο.

«Μουτζαχεντίν κατέρριψαν ένα ελικόπτερο των ξένων δυνάμεων στην περιοχή Αλασάι με το σύνολο του πληρώματος να σκοτώνεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επαρχία Καπίσα είναι μια από τις ζώνες όπου δρουν οι γαλλικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, με τον εκπρόσωπο του γαλλικού στρατού να αρνείται την κυριότητα του ελικοπτέρου.

«Κανένα γαλλικό ελικόπτερο δε συνετρίβη ούτε ανέφερε κάποιο πρόβλημα», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της γαλλικής δύναμης στο Αφγανιστάν, αντισυνταγματάρχης Ερίκ ντε Λαπρέσλ.

O αντικυβερνήτηw της επαρχίας Καπίσα, Αζίζ Ουλ Ραχμάν, αναφέρει ότι το ελικόπτερο έπεσε λόγω ενός ατυχήματος.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας το ελικόπτερο των ξένων δυνάμεων βρήκε σε ένα καλώδιο το οποίο είχαν τοποθετήσει κάτοικοι της Αλασάι», υπογράμμισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης