Από μετεωρίτη σκοτώθηκε πιθανότατα ένας οδηγός λεωφορείου στην Ινδία. Εάν η αιτία του θανάτου επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για τον πρώτο γνωστό θάνατο από πτώση διαστημικού βράχου. Ο μετεωρίτης έπεσε το Σάββατο στην πανεπιστημιούπολη κολεγίου στο κρατίδιο του Ταμίλ Ναντού στη νοτιοανατολική Ινδία.

«Ένας μετεωρίτης έπεσε εντός της πανεπιστημιούπολης» ανακοίνωσε η αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης, Τζεγιαλαλίτα Τζεγιαράμ. Το θύμα «υπέστη σοβαρά τραύματα και υπέκυψε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός λεωφορείου, 40 ετών με το όνομα Kamaraj, στεκόταν στην πρασιά δίπλα στο εστιατόριο της πανεπιστημιούπολης όταν ο διαστημικός βράχος έπεσε δίπλα του και προκάλεσε έκρηξη, ανέφεραν άλλοι αξιωματούχοι. Τρία ακόμα άτομα τραυματίστηκαν, δύο κηπουροί και ένας φοιτητής.

Από υλικές ζημιές έσπασαν τα τζάμια των γύρω κτηρίων έσπασαν και τα παρμπρίζ σταθμευμένων αυτοκινήτων. Τα μαθήματα αναβλήθηκαν μέχρι την Τετάρτη.

Αξιωματούχοι που έσπευσαν στο σημείο υπέθεσαν αρχικά ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικά που είχαν μείνει στο χώρο έπειτα από οικοδομικές εργασίες. Τελικά δεν βρήκαν ίχνη εκρηκτικών αλλά θραύσματα ενός πετρώματος χρώματος «μαύρου-μπλε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θεωρία του μετεωρίτη «δεν έχει επιβεβαιωθεί, αφού εκκρεμούν οι αναλύσεις δειγμάτων» διευκρίνισε αξιωματούχος που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Δείγματα επρόκειτο να συλλεχθούν την Τρίτη από ομάδα του Ινδικού Ινστιτούτου Αστροφυσικής.

Ο επιστημονικός κόσμος μπορεί να δυσπιστεί, η επικεφαλής της κυβέρνησης όμως Tamil Nadu, J Jayalalithaa, επιβεβαιώνει το γεγονός και τονίζει πως θα υπάρξει και αποζημίωση προς την οικογένεια του θύματος, 100.000 ινδικά ρούπια (1.471 δολάρια). 

Σύμφωνα με τη NASA, υπάρχουν μεν αρχαίες κινεζικές αναφορές για θανάτους από διαστημικά αντικείμενα, όμως κανένας τέτοιος θάνατος δεν έχει καταγραφεί τα τελευταία 1.000 χρόνια.

Το 2013, ένας αστεροειδής με βάρος γύρω στους 10 τόνους διαλύθηκε σε έκρηξη πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Σιβηρίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περίπου 1.000 άτομα, οι περισσότεροι από θραύσματα γυαλιού.

Πηγή: econews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης