Νέοι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τη νύχτα τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων στην Αλαμπάμα, μία μέρα μετά τις φονικές καταιγίδες που κόστισαν την ζωή σε 17 ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, πολλοί ανεμοστρόβιλοι έπληξαν χθες την βόρεια Αλαμπάμα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους στην πόλη Αθενς. Σφοδρή καταιγίδα έπληξε επίσης Τουπέλο στο βόρειο Μισισίπι. Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι σφοδροί ανεμοστρόβιλοι αναμένεται να πλήξουν έως σήμερα περιοχές από το Τέξας έως το Τενεσί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε, «αναμένονται πολλοί ανεμοστρόβιλοι και ορισμένοι θα είναι σφοδρότατοι» στην κάτω κοιλάδα του Μισισίπι, στην κοιλάδα του Τενεσί και στις πολιτείες κοντά στον Κόλπο του Μεξικού.

Συνολικά 49 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις περιοχές που απειλούνται και το 1,4 εκατομμύριο εξ αυτών στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που πραγματοποιεί επίσκεψη στις Φιλιππίνες, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και τηλεφώνησε στον κυβερνήτη του Άρκανσο, Μάικ Μπιμπ, για να του προσφέρει ομοσπονδιακή βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν αυτοκίνητα που έχουν ανατραπεί, μόνο δοκάρια σπιτιών να στέκουν όρθια, ενώ άλλα σπίτια έχουν μετατραπεί σε σωρό από μπάζα. Ανεμοστρόβιλοι κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της πόλης Μέιφλαουερ, πληθυσμού 2.300 κατοίκων βορειοδυτικά του Λιτλ Ροκ.

Ο αυτοκινητόδρομος 40, ένας από τους μεγαλύτερους οδικούς άξονες που συνδέει στις ανατολικές και δυτικές ΗΠΑ έκλεισε στο ύψος της Μέιφλαουερ, καθώς συντρίμμια και αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα είχαν καλύψει το οδόστρωμα. Περί τα 15.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην Αϊόβα προκλήθηκαν ισχυρές νεροποντές, ξεριζώθηκαν δένδρα και η οροφή ενός ιατρικού κέντρου στην πόλη της Oσκαλούσα που έχει περισσότερους από 10.000 κατοίκους.

Στο Κάνσας οι τοπικές Αρχές αναφέρουν επίσης ότι δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης