Η Washington ανέβαλε για την ερχόμενη Δευτέρα την απόφασή της για πιθανή διακοπή βοήθειας προς την Ονδούρα μετά το πραξικόπημα της περασμένης Κυριακής, εν αναμονή των αποτελεσμάτων μιας διπλωματικής πρωτοβουλίας με στόχο την επιστροφή στη χώρα του έκπτωτου προέδρου Manuel Zelaya.

H αμερικανική κυβέρνηση μαζί με τις 34 χώρες-μέλη του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών επιδιώκει την αποκατάσταση της δημοκρατικής και συνταγματικής τάξης στην Ονδούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα περιμένουμε μέχρι ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού ολοκληρώσει τη διπλωματική του πρωτοβουλία και καταθέσει την έκθεσή του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού στις 6 Ιουλίου, πριν εφαρμόσουμε οποιοδήποτε νέο μέτρο σχετικά με την παροχή βοήθειας» δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ονδούρα δήλωσε ότι δεν θα προβεί σε     διαπραγματεύσεις για την επιστροφή του Manuel Zelaya, με τον Οργανισμό Αμερικανικών Kρατών.

Συνέχισε, «δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε τίποτε…δεν μπορούμε να φθάσουμε σε μια διευθέτηση, διότι εναντίον του εκκρεμεί ένταλμα συλλήψεως για εγκλήματα που έχει διαπράξει όταν διατηρούσε το αξίωμα του προέδρου», «μπορεί να επιστρέψει στη χώρα, να διευθετήσει τα προβλήματά του με τη Δικαιοσύνη, αλλά δεν μπορεί πλέον να είναι πρόεδρος, διότι το απαγορεύει το Σύνταγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης