Συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών στην Υεμένη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010, 21:43
Συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών στην Υεμένη
Ένας άμαχος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιδρομών από μαχητικά αεροσκάφη της Υεμένης, εναντίον κρησφύγετων μαχητών της Αλ Κάιντα.

Αξιωματούχος ανακοινώσε ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον θέσεων της Αλ Κάιντα πραγματοποιήθηκαν ύστερα από ενέδρα ανταρτών σε άρμα μάχης, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες.

Τρεις άνδρες που φέρονται να ήταν μέλη της τοπικής πτέρυγας της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με στρατιώτες της Υεμένης σήμερα στην πόλη Μούντια της επαρχίας Αμπιάν.

Στόχος των δύο επιδρομών ήταν οι ορεινές περιοχές Τσουούμπα και Ναχ Αϊν που βρίσκονται ανάμεσα στις πόλεις Λόντερ και Μούντια, της επαρχίας Αμπιάν, όπου τουλάχιστον οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρες τις τελευταίες τρεις ημέρες.

«Ένας ηλικιωμένος άνδρας έχασε τη ζωή του και ακόμη δύο γυναίκες τραυματίστηκαν, στην επιδρομή στην περιοχή Τσουούμπα σήμερα το πρωί», δήλωσε ιατρική πηγή του νοσοκομείου της πόλης Λόντερ όπου διακομίσθηκαν τα τρία θύματα.

«Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δύο τραυματίστηκαν χθες Σάββατο σε ενέδρα που είχαν στήσει ένοπλοι πάνω στο δρόμο που συνδέει την πόλη Ζιντζίμπαρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, 50 χιλιόμετρα ανατολικά του 'Αντεν, με την Μούντια», δήλωσε αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας κατηγορώντας την Αλ Κάιντα για την επίθεση αυτή.

Στη Σαναά οι Αρχές ενίσχυσαν σήμερα τα μέτρα ασφαλείας γύρω την πρεσβεία της Βρετανίας, η οποία είναι κλειστή για το κοινό αλλά και την πρεσβεία των ΗΠΑ, οι οποίες προειδοποίησαν τους υπηκόους τους για τον κίνδυνο επιθέσεων.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του, είχε καλέσει την Τετάρτη τους Γάλλους που ζουν στην Υεμένη να φύγουν από τη χώρα εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010, 21:47