Συνεχίζονται για 13η μέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των πιλότων της Air France. Το κόστος της απεργίας για την εταιρεία υπερβαίνει πλέον τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ οι πιλότοι προβάλλουν και νέα αιτήματα.

Η απάντηση στο ερώτημα τι διεκδικούν οι Γάλλοι πιλότοι της Air France συνοψίζεται σε μια φράση: τη διατήρηση των προνομίων τους. Σε μια εποχή όπου οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους κερδίζουν όλο και περισσότερο τους αιθέρες, η Air France μπήκε πέρυσι στο παιχνίδι καθυστερημένα, ιδρύοντας τη θυγατρική εταιρεία χαμηλού κόστους Transavia-France για τις εσωτερικές πτήσεις. Παράλληλα, για τις διεθνείς πτήσεις, σχεδίαζε τη δημιουργία της Transavia-Europe, με έδρα την Πορτογαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αρχή της απεργίας, οι πιλότοι ζήτησαν να ακυρωθεί το σχέδιο για τη συγκρότηση της Transavia-Europe, φοβούμενοι ότι οι προσλήψεις θα γίνονταν σύμφωνα με το πορτογαλικό δίκαιο και ότι η Air France θα έχανε πτήσεις στην Ευρώπη. Ύστερα από 10 μέρες σκληρή απεργία, οι πιλότοι νίκησαν και η διεύθυνση απέσυρε την Πέμπτη το σχέδιο Transavia-Europe.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης