Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 18:46
Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία
Περισσότεροι από 40 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε επιδρομές του συριακού στρατού εναντίον θέσεων των ανταρτών στα ανατολικά του Χαλεπιού, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την Τρίτη ελικόπτερα εκτόξευσαν βαρέλια με εκρηκτικά στις περιοχές Χάι Κατανέ, Τάρεκ αλ Μπαμπ, Μπουστάν αλ Κασρ, Μπάνι Ζέιντ, Μγαγέρ και Λαϊραμούν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι. Σήμερα, σε νέο βομβαρδισμό του Μγαγέρ σκοτώθηκαν άλλοι 21.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και εννέα παιδιά. Ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί γιατί πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και επειδή ενδέχεται να υπάρχουν κάτω από τα συντρίμμια και άλλοι νεκροί που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Το Χαλέπι, η πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, είναι διαιρεμένο σε φιλοκαθεστωτικές και αντικαθεστωτικές συνοικίες από το καλοκαίρι του 2012. Οι συνοικίες των ανταρτών, στην ανατολική πλευρά της πόλης, μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο του καθεστώτος, και ιδίως μετά τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν σκοτωθεί εκεί εκατοντάδες άνθρωποι από τα βαρέλια με εκρηκτικά που ρίχνουν τα ελικόπτερα του στρατού.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 18:46