Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Κοπτών και Σαλαφιστών στο Κάιρο

Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Κοπτών και Σαλαφιστών στο Κάιρο
Πυροβολισμοί ακούστηκαν σήμερα στη συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου όπου 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη διάρκεια της νύχτας στις συγκρούσεις μεταξύ Κοπτών χριστιανών και Σαλαφιστών μουσουλμάνων, όπως δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Οι κάτοικοι προειδοποιούσαν τους περαστικούς να αποφεύγουν την περιοχή γύρω από την εκκλησία της Αγίας Μίνας στην Ιμπάμπα, η οποία όμως ήταν σχετικά ήρεμη σήμερα το πρωί. Εξάλλου ο αιγυπτιακός στρατός, που έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της Αιγύπτου μετά την πτώση του πρώην προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ότι 190 άνθρωποι που συνελήφθησαν μετά τα χθεσινοβραδυνά βίαια επεισόδια θα προσαχθούν στο στρατοδικείο.

Ο στρατός διέταξε «την μεταφορά όλων των συλληφθέντων σε σχέση με τα επεισόδια του Σαββάτου, ο αριθμός των οποίων είναι 190, να προσαχθούν στο ανώτατο στρατοδικείο», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε. Στο μεταξύ, ένας στρατηγός που μίλησε χθες το βράδυ στο ιδιωτικό αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο ON-TV δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις «δεν θα επιτρέψουν σε καμιά θρησκεία να επιβάλει την ηγεμονία της στην Αίγυπτο» και πρόσθεσε ότι όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2011, 14:48