Στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της βουλγαρικής αστυνομίας συνελήφθη, χθες, πρώην σωματοφύλακας ενός διαβόητου εγκληματία, ο οποίος είχε δολοφονηθεί πριν από πέντε χρόνια, στο κέντρο της Σόφιας.

«Ο Βλάντο Κομάρα, γνωστός ως “το κουνούπι”, συνελήφθη και στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε βρέθηκε μισό κιλό αμφεταμίνης», δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών Τσβέταν Τσβετάνοφ, σύμφωνα με τον οποίο, ο συλληφθείς έχει ιστορικό ληστειών, εκβιασμών και άλλων εγκληματικών ενεργειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση σύλληψης του Κομάρα εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών της βουλγαρικής κυβέρνησης για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Τον Φεβρουάριο, σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση της βουλγαρικής αστυνομίας με την κωδική ονομασία «Χταπόδι», συνελήφθησαν 14 άτομα. Οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε εκβιασμούς, παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή κ.ά.

Αυτή την επιχείρηση ακολούθησε μια ακόμη ευρείας κλίμακας επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Οι Φακίρηδες», που ως στόχο είχε την εξάρθρωση κυκλώματος ληστών αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σε μια από τις τελευταίες επιχειρήσεις της βουλγαρικής αστυνομίας, με την κωδική ονομασία «Οι Ανέγγιχτοι», συνελήφθησαν 16 άτομα, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και εκτεταμένης φοροδιαφυγής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης