Προς την πόλη Νομ, η οποία παραμένει αποκλεισμένη από τα χιόνια και τον πάγο στην Αλάσκα, κατευθύνεται το ρωσικό πετρελαιοφόρο «Renda» μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Συνοδεία παγοθραυστικού της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α. πλησιάζει αργά αλλά σταθερά την παραθαλάσσια πόλη όπου υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις καυσίμων. Το ρωσικό πλοίο μεταφέρει περίπου 3,8 εκατ. λίτρα πετρελαίου και έλαβε ειδική άδεια καθώς σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία μόνο αμερικανικά πλοία μπορούν να πραγματοποιούν ανάλογες παραδόσεις αγαθών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 3.500 κάτοικοι παραμένουν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν μετά τις πρωτοφανείς χιονοπτώσεις δημιούργησαν ένα παχύ στρώμα πάγου, εμποδίζοντας τα παγοθραυστικά να προσεγγίσουν την πόλη.

«Τα δύο σκάφη αντιμετώπισαν δυσκολίες εξαιτίας των ανέμων και των ρευμάτων που κατέστησαν πολύ δυσχερή την πλεύση τους. Μέχρι στιγμής έχουν διανύσει 320 χλμ. ανάμεσα από πάγους, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν ακόμα και τους 50 βαθμούς υπό το μηδέν», αναφέρει η εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής, Veronica Colbath.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Στον… πάγο μια ολόκληρη πόλη στην Αλάσκα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012, 00:51

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης