Συνεχίζεται η ρωσική κινητικότητα στην Κριμαία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014, 14:06
Συνεχίζεται η ρωσική κινητικότητα στην Κριμαία
Ρώσοι στρατιώτες συνεχίζουν να αποβιβάζονται μαζικά στην Κριμαία, όπως κατήγγειλαν σήμερα Ουκρανοί συνοριοφύλακες, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε ότι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν δύο φορές τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας πάνω από την Μαύρη Θάλασσα στη διάρκεια της νύχτας.

Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών 10 ρωσικά πολεμικά ελικόπτερα και οκτώ μεταγωγικά αεροσκάφη έχουν προσγειωθεί στην Κριμαία, χωρίς να έχουν ενημερωθεί σχετικά οι ουκρανικές αρχές, σε παραβίαση των συμφωνιών μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας για το καθεστώς του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που προβλέπουν ότι το Κίεβο θα πρέπει να ενημερώνεται 72 ώρες πριν οποιαδήποτε μετακίνηση στρατευμάτων.

Από την 1η Μαρτίου τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία του Στόλου της Βαλτικής έχουν επίσης αφιχθεί στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, σύμφωνα πάντα με τους Ουκρανούς συνοριοφύλακες.

Στρατιώτες χωρίς διακριτικά που φέρονται να ενεργούν για λογαριασμό των φιλορωσικών τοπικών αρχών της Κριμαίας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους μέρος της χερσονήσου αυτής, περιορίζοντας τους ουκρανούς στρατιώτες στα στρατόπεδά τους.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της νύχτας απογειώθηκε ένα αεροσκάφος αναχαίτισης Sukhoi SU-27, το οποίο απέτρεψε οποιαδήποτε «προκλητική δράση» στη διάρκεια δύο παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Ουκρανίας από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014, 14:24