Τραγικό θάνατο βρήκαν 29 άνθρωποι, από το απόγευμα της Τρίτης έως το πρωί της Τετάρτης, στη Σιουδάδ Χουάρες, στο Βόρειο Μεξικό, στην μεθόριο με το Τέξας των ΗΠΑ, με τρόπο που παραπέμπει στην δράση εκτελεστών των καρτέλ των ναρκωτικών.

Οκτώ από αυτούς δολοφονήθηκαν από ομάδα ενόπλων που εισέβαλε σε μπαρ στην πόλη, πήρε μαζί τα θύματα -έξι εκ των οποίων ήταν κάτω των 24 ετών και δύο ήταν ανήλικοι- και τα εκτέλεσαν στον χώρο στάθμευσης του νυκτερινού κέντρου. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα θύματα φέρονται να ήταν μέλη της συμμορίας Los Aztecas, που έχει συνδεθεί με το καρτέλ της Χουάρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις ακόμα νέοι, δύο φοιτητές πανεπιστημίου και δύο μαθητές τεχνικού σχολείου, δολοφονήθηκαν από άνδρες που πυροβόλησαν πάνω από 50 φορές εναντίον τους, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Η Χουάρες, στην πολιτεία Τσιουάουα, με 1,3 εκατομμύριο κατοίκους, θεωρείται η πιο βίαιη πόλη στο Μεξικό.Το 2009 σημειώθηκαν πάνω από 2.600 δολοφονίες, επί συνόλου 7.700 σε όλο το Μεξικό, στο πλαίσιο της διαμάχης μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου προς την αγορά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα από το 2006, όταν ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν εξαπέλυσε την εκστρατεία του εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος, έχουν σκοτωθεί πάνω από 23.000 άνθρωποι στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Μεξικό: «Παιχνίδια» συμμοριών σκορπούν το θάνατο, 22 Απριλίου 2010, 08:37

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης