Η ηθοποιός Ανίτα Έκμπεργκ, πρωταγωνίστρια της θρυλικής κινηματογραφικής ταινίας του σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι Γλυκιά Ζωή (La Dolce Vita), ογδόντα ετών σήμερα, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η Έκμπεργκ νοσηλεύεται σε κλινική λίγο έξω από την Ρώμη, όπου υποβάλλεται σε φυσικοθεραπεία μετά από κάταγμα στον δεξιό μηρό της.

Με προσωπική επιστολή της ζητεί τώρα οικονομική ενίσχυση από το «Ίδρυμα Φεντερίκο Φελίνι» που βρίσκεται στο Ρίμινι της βόρειας Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητώ από το ίδρυμα και από οποιανδήποτε άλλο θέλει να κάνει μια αγαθοεργία, να αποφασίσει να στηρίξει, και χωρίς μεγάλα ποσά, μια καλή ηθοποιό που αξίζει μια ευγενική πράξη», αναφέρεται στην επιστολή της Έκμπεργκ.

Η Σουηδή ηθοποιός ζει με μια σύνταξή τετρακοσίων ευρώ, που της παρέχεται από το ιταλικό ταμείο καλλιτεχνών.
Έπειτα όμως από τις μεγάλες καταστροφές που άγνωστοί προκάλεσαν στην βίλα της με εμπρησμό και λόγω των πρόσφατων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στα καθημερινά έξοδα και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί πλήρως.

Στην Ιταλία η πρώην «Μις Σουηδία 1950» δεν έχει συγγενείς, ούτε απέκτησε παιδιά.
Όπως υπενθυμίζει ο ιταλικός Τύπος, στα «φλερτ» της συγκαταλέγονταν ο «κύριος Fiat», Τζάνι Ανιέλι αλλά και ο Φρανκ Σινάτρα, που της είχε κάνει πρόταση γάμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ίδρυμα Φελίνι έκανε γνωστό ότι αντιμετωπίζει επίσης οικονομικά προβλήματα και ζήτησε από τον δήμο του Ρίμινι και τους πολίτες του (την ιδιαίτερη πατρίδα του Ιταλού πολυβραβευμένου σκηνοθέτη) να συμβάλλουν για να μπορέσει να βοηθηθεί η ηλικιωμένη ηθοποιός.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης