Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ, συνεχίζει να χάνει – αργά και σταθερά – τη δημοτικότητα που είχε στις ηλικίες άνω των 60, όπως δείχνει νέο γκάλοπ του πρακτορείου Reuters. Συγκεκριμένα, το προβάδισμα των 20 ποσοστιαίων μονάδων που είχε ο Ρόμνεϊ έναντι του Ομπάμα έχει πλέον περιοριστεί κάτω από το 4%.

Βασική αιτία της πτώσης είναι το πρόγραμμα πρόνοιας και φροντίδας, ειδικότερα για άτομα άνω των 65 ετών καθώς και για αναπήρους, που έχει προωθήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογική εκστρατείας του ο Ρόμνεϊ και το οποίο δεν φαίνεται να έχει πείσει τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, η προσπάθεια των Δημοκρατικών να δείξουν τον Ρόμνεϊ ως έναν πλούσιο επενδυτή με ελάχιστη κατανόηση για τους αναξιοπαθούντες είχε τεράστια επιτυχία με τη βοήθεια… του ίδιου του Ρόμνεϊ, χάρη στο κρυφό βίντεο που δείχνει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο να κατηγορεί το 47% των Αμερικανών ότι δεν πρόκειται να τον ψηφίσει διότι δεν πληρώνει φόρους, νιώθει θύμα και βασίζεται σε επιδόματα για να ζήσει.

Οι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν τον Ρόμνεϊ ότι μεταξύ του 47% είναι και ηλικιωμένοι άνθρωποι οι οποίοι στηρίζονται σε αντίστοιχα προγράμματα πρόνοιας. Αν και οι Ρεπουμπλικάνοι το αρνήθηκαν, το γκάλοπ δείχνει ότι η μετατόπιση της ηλικιακής αυτής ομάδας ήταν άμεση, κάνοντας έτσι τους Ρεπουμπλικάνους να χάσουν το μοναδικό ηλικιακό γκρουπ που είχαν παραδοσιακά στο πλευρό τους.

Σύμφωνα με αναλυτές, αν ο Μιτ Ρόμνεϊ χάσει τελικά τη δημοφιλία του και σε αυτό το γκρουπ ψηφοφόρων, δεν θα έχει καμία ελπίδα στην εκλογική αναμέτρηση, καθώς θα υποστεί ήττες σε πολιτείες-κλειδιά που πριν τάσσονταν υπέρ του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης