Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, στέλνοντας μάλιστα ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο σχετικά με την Αγία Σοφία, ενώ παράλληλα έκανε έκκληση στους νέους να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή.

«Η Αγία Σοφία, την οποία ο Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ μετέτρεψε σε τζαμί το 1453, θα συνεχίσει να χρησιμεύει ως τόπος λατρείας για το έθνος μας και για ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο. Από εδώ, εκτός από τους μουσουλμάνους, ο χριστιανικός κόσμος μπορεί να την επισκέπτεται με τον ίδιο τρόπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε πως «το εκ νέου άνοιγμα της Αγίας Σοφίας αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα ότι η χώρα μας ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Εχθρικές επιθέσεις και πολίτικες κρίσεις δεν μπορούν να καταστρέψουν την πατρίδα μας. Με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του έθνους μας», συνέχισε σε ένα εκ νέου παραλήρημα.

«Όσοι προσπαθούν να αποκλείσουν τη χώρα μας με ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων και δίκαιων συμφωνιών, θα λάβουν απάντηση. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μεταξύ κρατών και κοινωνιών έχει αλλάξει στον κόσμο. Ανανεώνουμε συνεχώς τον εαυτό μας στη μεταβαλλόμενη γλώσσα κάθε είδους πολιτικού, οικονομικού και στρατιωτικού ανταγωνισμού», πρόσθεσε, σύμφωνα με την Ηurriyet.

«Η Τουρκία αγωνίζεται σήμερα για μια νέα Ανάσταση. Χτίζουμε μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία. Συνεχίζουμε να κάνουμε όνειρα αιώνων πραγματικότητα, ένα προς ένα. Όσο οι πόροι που τροφοδοτούν την πίστη του έθνους μας παραμένουν ζωντανοί, θα τα ξεπεράσουμε όλα με την βοήθεια του Αλλάχ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης