Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 15:39
Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία
Επιδρομές της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας προκάλεσαν δεκάδες νεκρούς και τραυματίες την Κυριακή στο Χαλέπι (βόρεια Συρία), ενώ τουλάχιστον 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού στην κεντρική επαρχία Χομς.

«Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν από βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά που ρίχθηκαν από αεροπλάνα σ' έναν αυτοκινητόδρομο κοντά σε μια αγορά, καθώς και σε συνοικίες του Χαλεπιού» ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το κέντρο Τύπου του Χαλεπιού (αντιπολίτευση) κατήγγειλε «μια σφαγή» στον αυτοκινητόδρομο αυτό, όπου βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά προκάλεσαν τον θάνατο όλων των επιβατών ενός λεωφορείου και κατέστρεψαν δέκα αυτοκίνητα καθώς και μια πολυκατοικία.

«Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα τραυματίες» ανέφερε το κέντρο Τύπου, το οποίο δεν ήταν σε θέση να δώσει απολογισμό καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν σε συνοικίες του Χαλεπιού.

Η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης κατήγγειλε την εκστρατεία βομβαρδισμού που διεξάγεται εδώ και οκτώ ημέρες εναντίον του Χαλεπιού κάνοντας λόγο για «κατάσταση τρόμου και έξοδο του πληθυσμού προς την ύπαιθρο παρά το μεγάλο ψύχος».

Το Σάββατο, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε καταδικάσει τις επιδρομές αυτές και είχε κάνει λόγο για έναν απολογισμό άνω των 200 νεκρών μέσα σε μερικές ημέρες. «Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν προκαλέσει μια καταστροφή στο Χαλέπι» ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Στην επαρχία Χομς, η έκρηξη ενός παγιδευμένου φορτηγού κοντά σ' ένα δημοτικό σχολείο στο Ουμ αλ-Ούμντα, ένα χωριό όπου κατοικούν κυρίως σιίτες, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται έξι μαθητές, σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA και με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο αριθμός των τραυματιών δεν διευκρινίστηκε.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 15:44