Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν σήμερα έναν διαδηλωτή και τραυμάτισαν περισσότερους από 50, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες μετείχαν πάλι στις μαζικές διαδηλώσεις ζητώντας την απομάκρυνση όλης της πολιτικής τάξης την οποία κατηγορούν για ενδημική διαφθορά και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Πολίτες από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ της ιρακινής πρωτεύουσας στη μεγαλύτερη διαδήλωση από την περασμένη Παρασκευή που άρχισε το δεύτερο κύμα των κινητοποιήσεων, καταγγέλλοντας οργισμένοι τις πολιτικές ελίτ ως βαθιά διεφθαρμένες, υποταγμένες στις ξένες δυνάμεις και υπεύθυνες για την ανεργία και τις καθημερινές τους στερήσεις, τις ελλείψεις στην ηλεκτροδότηση και σε πόσιμο νερό, τις παραπαίουσες δημόσιες υπηρεσίες στην πλούσια σε πετρέλαιο χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διαδηλωτής έχασε τη ζωή του στη Βαγδάτη νωρίτερα σήμερα, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνο στο στήθος του. Είναι το τελευταίο θύμα που καταλήγει από τραύματα που οφείλονται σε δακρυγόνο.

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας και τις φιλοκυβερνητικές παραστρατιωτικές ομάδες από τότε που άρχισαν οι διαμαρτυρίες, την 1η Οκτωβρίου, και σταδιακά εξελίχθηκαν στις χειρότερες μαζικές ταραχές που πλήττουν το Ιράκ, από το 2003 και την πτώση του Σαντάμ Χουσέιν.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης