Συνεχίζονται οι μάχες στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014, 17:53
Συνεχίζονται οι μάχες στη Συρία
Μια αεροπορική επιδρομή του κυβερνητικού στρατού εναντίον του Χαλεπιού προκάλεσε τον θάνατο 13 ανθρώπων, ενώ την ίδια ώρα μάχες μαίνονται κοντά στον διάσημο πύργο Κρακ των Ιπποτών, που βρίσκεται στην επαρχία Χομς, όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ελικόπτερα έριξαν βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά στη συνοικία Μαάντι, στο νότιο τμήμα του Χαλεπιού, με αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να σκοτωθούν, επεσήμανε το Παρατηρητήριο, το οποίο πρόσθεσε ότι βαρέλια με εκρηκτικά ερρίφθησαν και στη συνοικία Σάλχινε, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, η επιχείρηση του στρατού του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στο νοτιοανατολικό τμήμα του Χαλεπιού έχει στόχο τον έλεγχο «του διεθνούς αυτοκινητόδρομου και της περιοχής του αεροδρομίου του Νάιραμπ», που βρίσκεται κοντά στο διεθνές αυτό αεροδρόμιο.

Στην ίδια επαρχία μάχες μαίνονταν στην αλ Μπαμπ, στα σύνορα με την Τουρκία, μεταξύ των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) που έχουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη και ισλαμιστών που θέλουν να την καταλάβουν.

Εξάλλου ο κυβερνήτης της Χομς Τάλαλ Μπαράζι ανακοίνωσε σήμερα το τέλος «των προετοιμασιών που διασφαλίζουν την έξοδο των πολιτών που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την παλιά πόλη», όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο SANA.

Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014, 17:53