Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012, 03:29
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Συρία
Άρματα μάχης του στρατού της Συρίας αναπτύχθηκαν στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ χθες για να υποστηρίξουν τις τακτικές δυνάμεις και τους παραστρατιωτικούς που είναι πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ άσαντ, που δέχθηκαν επίθεση μετά το θάνατο τριών διαδηλωτών, όπως είπαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

«Παλιά ρωσικά άρματα μάχης T-54 και θωρακισμένα οχήματα έλαβαν θέσεις στην πόλη και κάθε μισή ώρα ακούμε πυρά του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εναντίον μπλόκων που επανδρώνουν άνδρες της ασφάλειας και Σαμπίχα», είπε ένας από τους ακτιβιστές, ο Αμπού Άμπντελ Ραχμάν.

Η Ντέιρ αλ Ζορ βρίσκεται 450 χλμ. βορειοανατολικά της Δαμασκού, στον Ευφράτη ποταμό, σε μια επαρχία όπου υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και γειτνιάζει με το Ιράκ, από όπου πηγές της αντιπολίτευσης λένε ότι μπαίνουν όπλα στη Συρία για τον οργανωτικά χαλαρό Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ΕΣΣ) της αντιπολίτευσης.

«Υπάρχουν πλέον δέκα ταξιαρχίες του ΕΣΣ που δρουν στην Ντέιρ αλ Ζορ και έρχονται κι άλλα όπλα από το Ιράκ, αλλά η οργάνωση των ανταρτών δεν είναι ακόμα καλή και οι δυνάμεις ασφαλείας διατηρούν τον έλεγχο της πόλης την ημέρα. Τη νύχτα ανήκει στους αντάρτες», υποστήριξε ο Αμπού Άμπντελ Ραχμάν.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012, 03:29