Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στην πρωτεύουσα της Υεμένης στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και μελών των διαφόρων φυλών που ζητούν την απομάκρυνση από την εξουσία του προέδρου της χώρας, Ali Abdullah Saleh, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters. Πλέον ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 34 τις τελευταίες τέσσερις ημέρες με πάνω από 100 να έχουν τραυματιστεί.

Ο πρόεδρος της Υεμένης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα παραιτηθεί μόνο στην περίπτωση που οι βασικοί του πολιτικοί αντίπαλοι δεχθούν να μη διεκδικήσουν την εξουσία στις εκλογές που θα ακολουθήσουν, ισχυριζόμενος ότι σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα θα οδηγούταν σε εμφύλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι διαδηλωτές στη Σαναά δέχτηκαν χθες επίθεση από μέλη των δυνάμεων Ασφαλείας όταν επιχείρησαν να προσεγγίσουν κυβερνητικά κτίρια.

«Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει αισίως τους έξι. Έχουμε τουλάχιστον 50 τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», σημείωσε ο Tariq Nouman, ένας γιατρός που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στο κινητό νοσοκομείο το οποίο έχει στηθεί στην «Πλατεία της Αλλαγής».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης