Με δικαστική απόφαση θα επιδιώξει ο δήμαρχος του Σικάγου, Ραχμ Εμάνουελ, εκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου Ομπάμα, να τερματίσει την απεργιακή κινητοποίηση 29.000 εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων οι οποίοι μέσω των ενώσεών τους, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους τουλάχιστον έως την Τρίτη.

Με την απόφαση αυτή της συνέχισης της απεργίας 350.000 μαθητές στα δημόσια σχολεία θα χάσουν τα μαθήματα τους τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εγώ δεν θα σταθώ δίπλα σε αυτούς που χρησιμοποιούν τα παιδιά σαν πιόνια», δήλωσε ο δήμαρχος του Σικάγου, σχολιάζοντας την απόφαση για τη συνέχιση της απεργίας αναφέροντας επίσης ότι η απεργιακή κινητοποίηση είναι παράνομη για δυο λόγους .

«Παραβιάζει το νόμο της Πολιτείας και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών» ανέφερε σε δήλωση του ο Εμάνουελ.

Η απεργία, η οποία ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου, έχει επηρεάσει 350.000 μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου στην τρίτη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια των ΗΠΑ Η απεργία είναι μέτρο αντίδρασης κατά της απόφασης του Εμάνουελ να προχωρήσει σε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, συμπεριλαμβανομένης και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης