Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί στο Σικάγο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012, 04:30
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί στο Σικάγο
Με δικαστική απόφαση θα επιδιώξει ο δήμαρχος του Σικάγου, Ραχμ Εμάνουελ, εκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου Ομπάμα, να τερματίσει την απεργιακή κινητοποίηση 29.000 εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων οι οποίοι μέσω των ενώσεών τους, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους τουλάχιστον έως την Τρίτη.

Με την απόφαση αυτή της συνέχισης της απεργίας 350.000 μαθητές στα δημόσια σχολεία θα χάσουν τα μαθήματα τους τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

«Εγώ δεν θα σταθώ δίπλα σε αυτούς που χρησιμοποιούν τα παιδιά σαν πιόνια», δήλωσε ο δήμαρχος του Σικάγου, σχολιάζοντας την απόφαση για τη συνέχιση της απεργίας αναφέροντας επίσης ότι η απεργιακή κινητοποίηση είναι παράνομη για δυο λόγους .

«Παραβιάζει το νόμο της Πολιτείας και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών» ανέφερε σε δήλωση του ο Εμάνουελ.

Η απεργία, η οποία ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου, έχει επηρεάσει 350.000 μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου στην τρίτη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια των ΗΠΑ Η απεργία είναι μέτρο αντίδρασης κατά της απόφασης του Εμάνουελ να προχωρήσει σε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, συμπεριλαμβανομένης και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Eπιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012, 04:33