Συνήλθε από το κώμα η επτάχρονη που επέζησε του φονικού στο Σεβαλίν

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012, 19:36
Συνήλθε από το κώμα η επτάχρονη που επέζησε του φονικού στο Σεβαλίν
Το επτάχρονο κοριτσάκι από τη Βρετανία, που επιβίωσε από την επίθεση με όπλο στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη εβδομάδα, έχει βγει από το κώμα και θα ανακριθεί από την αστυνομία μόλις μπορέσει, ανέφερε την Κυριακή η γαλλική εισαγγελία. Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίθεση εκείνη, ο πατέρας και η μητέρα της σκοτώθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Η γαλλική και η βρετανική αστυνομία συνέχισαν την έρευνά τους στο σπίτι της οικογένειας του Σάαντ αλ-Χίλι, του βρετανού, ιρακινής καταγωγής, οδηγού του αυτοκινήτου, ο οποίος πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι, όπως και η σύζυγός του, μια μεγαλύτερη γυναίκα και ένας περαστικός ποδηλάτης, την Τετάρτη.

«Η Ζαϊνάμπ έχει βγει από το τεχνητό κώμα και είναι τώρα ήσυχη», δήλωσε στο Ρόιτερς ο εισαγγελέας Ερίκ Μαγιό. Είπε ακόμα, πως ένας θείος και μία θεία της Ζαϊνάμπ, που υπέστησαν σοβαρά κατάγματα στο κρανίο κατά την επίθεση, βρίσκονται στο πλευρό της, στο νοσοκομείο στην Γκρενόμπλ.

Ο Μαγιό ανέφερε πως η μικρότερη αδελφή της, η τετράχρονη Ζιίνα, που επιβίωσε σώα και αβλαβής από την επίθεση σε απομακρυσμένο δασικό δρόμο κοντά στο χωριό Σεβαλίν, έχει επιστρέψει στη Βρετανία. Η αστυνομία ελπίζει πως η Ζαϊνάμπ θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για το φονικό.

Επίσης, ο εισαγγελέας δήλωσε πως μια οικογενειακή βεντέτα για χρήματα είναι ένα από τα πολλά κίνητρα για τους φόνους που εξετάζονται και πως ο αδελφός του Χίλι ανακρίθηκε επίσημα. Πάντως, ο αδελφός έχει αρνηθεί πως είχε οποιαδήποτε διαφωνία με τον Χίλι ο οποίος ζούσε στο Σάρεϊ, νότια του Λονδίνου.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012, 19:36