Η αυστριακή κυβέρνηση προσκαλεί τη Γερμανία, την Ελλάδα και τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες σε σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό με σκοπό τον συντονισμό, τη διασφάλιση των συνόρων και τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων.

Η Αυστρία καλεί τις χώρες κατά μήκους της βαλκανικής οδού και τη Γερμανία σε μια συνάντηση κορυφής για την προσφυγική κρίση στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βιέννη. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αυστριακής καγκελαρίας, έχουν προσκληθεί χώρες που έχουν επωμιστεί τα περισσότερα βάρη στο προσφυγικό ζήτημα. Η σύνοδος στη Βιέννη θα πραγματοποιηθεί μετά την άτυπη σύνοδο κορυφής των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχουν προσκληθεί οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Σλοβενίας, Κροατίας, Σερβίας, Αλβανίας, Ουγγαρίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και ΠΓΔΜ.

Για τους στόχους της συνόδου κορυφής στη Βιέννη ο Αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας Λουμπλιάνα ότι «χρειαζόμαστε έναν νέο συντονισμό για το πώς θα γίνεται ο έλεγχος στα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών». Από κοινού με τον Σλοβένο πρωθυπουργό Μίρο Σέραρ τάχθηκε υπέρ μιας στενότερης συνεργασίας μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε. για να βελτιωθούν οι συνοριακοί έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για να περιοριστεί ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης