Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συναντήσει τους Άραβες ομολόγους του στις 10 Μαρτίου στο Κάιρο, σε μια σύνοδο που θα είναι αφιερωμένη στη Συρία.

«Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και του Αραβικού Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου στο Κάιρο» δήλωσε ο κ. Λαβρόφ, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, σε συνέντευξη Τύπου με τον Ιορδανό ομόλογό του, Νάσερ Τζούντεχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με αυτή την οπτική εξετάζουμε σήμερα πώς θα προετοιμαστεί η συνάντηση αυτή» συμπλήρωσε.

Η ανακοίνωση της συνόδου στο Κάιρο γίνεται μεσούσης της έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί στην περιοχή για την άρνηση της Ρωσίας να καταδικάσει την αιματηρή καταστολή που εφαρμόζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, η οποία -σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε.- έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 7.600 ανθρώπων τον τελευταίο χρόνο.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται μετά την ανακοίνωση την 1η Μαρτίου του υπουργού Εξωτερικών του Κουβέιτ για μια συνάντηση την Τετάρτη στο Ριάντ με τους υπουργούς Εξωτερικών των έξι αραβικών μοναρχιών του Κόλπου και της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μόσχα δεν είχε επιβεβαιώσει την ημερομηνία που ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ και ο Λαβρόφ δεν διευκρίνισε αν η συνάντηση του Καΐρου αντικαθιστά αυτήν του Ριάντ.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης