Η υπουργική επιτροπή του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, θα πραγματοποιήσει σύνοδο στις 18 Απριλίου στη Ντόχα, ανακοίνωσε τη Μ. Τετάρτη, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, Άχμεντ Μπεν Χέλι.

«Η αραβική Υπουργική Επιτροπή που είναι αρμόδια για τη Συρία θα πραγματοποιήσει σύνοδο στη Ντόχα, στις 18 Απριλίου, μία εβδομάδα μετά την έναρξη, στην ημερομηνία που καθορίστηκε, της εφαρμογής του σχεδίου Ανάν», δήλωσε στους δημοσιογράφους η ίδια πηγή.

Εγγυήσεις από το καθεστώς για κατάπαυση του πυρός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καθεστώς της Συρίας ανακοίνωσε τη Μ. Τετάρτη τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων του την Πέμπτη στις 06:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας), ημέρα του τελεσιγράφου που τέθηκε από το σχέδιο του απεσταλμένου του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ Κόφι Αναν για άμεση κατάπαυση του πυρός.

Ωστόσο, η Δαμασκός έχει προειδοποιήσει ότι οι δυνάμεις της θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε «τρομοκρατική» επίθεση. Αντιδρώντας στην ανακοίνωση αυτή, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει ότι θα κρίνουν το συριακό καθεστώς «από αυτά που κάνει, και όχι από αυτά που λέει».

Το CNS δεν διαπιστώνει ηρεμία λίγες ώρες πριν την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, η συριακή αντιπολίτευση δεν έχει διαπιστώσει ηρεμία στο έδαφος της χώρας, λίγες ώρες πριν την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός σε όλη τη Συρία, από τις 06.00 της Πέμπτης, δήλωσε το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο (CNS).

«Την παραμονή της εκπνοής της διορίας για την πλήρη εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, δεν υπάρχει κανένα σημάδι στο εδαφος της χώρας, ότι το καθεστώς συμμορφώνεται» με τους όρους του απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Κόφι Αναν, εκτιμά το CNS, σε ανακοινωσή του.

Διαβάστε επίσης Εγγυήσεις για κατάπαυση πυρός στη Συρία

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης