Σε 25 νεκρούς και 100 τραυματίες ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός των νέων συγκρούσεων που σημειώθηκαν στην Μιζράτα της Λιβύης, η οποία πολιορκείται εδώ και πολλές εβδομάδες από τους καθεστωτικούς, σύμφωνα με γιατρό του κεντρικού νοσοκομείου της πόλης.

Από τις 08:00 έως τις 17:00 (τοπική ώρα) σήμερα, η ιδιωτική κλινική Hikma, το κύριο νοσοκομείο της Μιζουράτα, αφότου οι δυνάμεις του Καντάφι κατέλαβαν το δημόσιο νοσοκομείο, έχει δεχτεί πάνω από 25 νεκρούς και 100 τραυματίες, εξεγερμένους και φιλοκυβερνητικούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ. Χαλίντ Αμπού Φάλρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιατρός προειδοποίησε ότι τα αποθέματα σε ιατροφαρμακευτικό υλικό είναι ελάχιστα: «Μας λείπουν τα πάντα, εξοπλισμός, προσωπικό και φάρμακα. Χειρουργούμε συνεχώς σε όλες τις μονάδες μας, ενώ τα ασθενοφόρα διαδέχονται το ένα το άλλο κάθε 5 ή 10 λεπτά».

Ο χειρουργός Μαχμούντ Μοχάμεντ, ανέφερε: «Δεν θα τα καταφέρουμε σε αυτό το ρυθμό. Χάνουμε ανθρώπους που υπό κανονικές συνθήκες μπορούμε να τους θεραπεύσουμε», δήλωσε εξαντλημένος ο χειρουργός Μαχμούντ Μοχάμεντ.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, εκρήξεις και πυροβολισμοί εξακολουθούν να ακούγονται σήμερα στην παραθαλάσσια αυτή πόλη, 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, θέατρο εδώ και αρκετές εβδομάδες αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των ανταρτών και των φιλο-κυβερνητικών δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης