Τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον βασιλιά της Σαουδικής, Αραβίας Σαλμάν, είχε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο άνδρες συνομίλησαν σχετικά με την κατάσταση στη Συρία.

Η συνομιλία μεταξύ «του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας», διευκρίνισε το Κρεμλίνο σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο πλευρές «συνέχισαν την ανταλλαγή απόψεων επί του συνόλου των ζητημάτων που σχετίζονται με τη διευθέτηση της συριακής κρίσης, μεταξύ αυτών της τετραμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας, ΗΠΑ, Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας την Παρασκευή στη Βιέννη», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αυτό το έκτακτο τετ-α-τετ των υπουργών των τεσσάρων χωρών, που συναντήθηκαν στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων -άκαρπων προσώρας- προσπαθειών για να βρεθεί μια πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης, θα μπορούσε να ακολουθήσει ένα δεύτερο ραντεβού την Παρασκευή.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο βασιλιάς Σαλμάν αναφέρθηκαν επίσης στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύρραξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα δύο μέρη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμακούμενη επιδείνωση της κατάστασης στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη» επισημάνθηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης