Την «πόρτα» των Κυπριακών Αερογραμμών χτυπούν ο γνωστός γερμανικός αεροπορικός κολοσσός «Lufthansa» και ο επίσης γνωστός καναδικός επενδυτικός κολοσσός «Triple Five», με αλλεπάλληλες και εντατικές συνομιλίες που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες, σε μια προσπάθεια εξασφάλισης αφενός σχεδίου επιβίωσης και ανάπτυξης και αφετέρου συμμετοχής ιδιωτικού κεφαλαίου.

Σε σημερινό αποκλειστικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι, σε σχέση με το πρώτο ζήτημα -του σχεδίου διάσωσης- ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ευρώπης, η «Lufthansa», μέσω της «Lufthansa Consulting», με ομάδα εμπειρογνωμόνων, ήρθε δύο φορές στη Κύπρο και είχε επαφές με τη διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών και το Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμπλοκή της «Lufthansa Consulting» δεν αφορά σε εμπλοκή στο μετοχικό κεφάλαιο.

Συζητείται η σύσταση σχεδίου έκτακτης ανάγκης με εφαρμογή αλλαγών στα δρομολόγια και την πολιτική τιμών, όπως και μακροπρόθεσμου σχεδίου με εμπλοκή στην εφαρμογή του.

Την ίδια ώρα, ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του πρώην υπουργού Οικονομικών, Κίκη Καζαμία, με τον επικεφαλής του κολοσσού Triple Five, Ναντέρ Γκερμεζιάν, κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών του κολοσσού βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο και εξέτασε σε επαφές με τις Κυπριακές Αερογραμμές το ενδεχόμενο επένδυσης της τάξεως των 15 -17 εκατ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης