Η υπόθεση «μπούνγκα – μπούνγκα» για την οποία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι οδηγήθηκε στα δικαστήρια συνεχίζει να κατατρέχει τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Η εισαγγελία του Μπάρι έδωσε στη δημοσιότητα τις ηχογραφήσεις των σχετικών συνομιλιών του,  με τον επιχειρηματία Τζανπάολο Ταραντίνι και το πώς κανόνιζαν τα βράδια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για εκατοντάδες ηχητικά αρχεία και πολλαπλάσιες σελίδες από τις ηχογραφήσεις των συνομιλιών του Μπερλουσκόνι όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός το 2009. Οι συνομιλίες καταγράφηκαν με την ηχογράφηση του κινητού τηλεφώνου του Ταραντίνι, ο οποίος βρίσκεται υπόδικος μαζί με άλλα έξι άτομα για «προμήθεια» εκδιδόμενων.

Σε όσες συνομιλίες μεταφέρουν επί λέξει τα ιταλικά ΜΜΕ από την ώρα της δημοσιοποίησης του φακέλου, ο Μπερλουσκόνι δεν απογοητεύει.

Κανονίζοντας το βράδυ, ο Σίλβιο πληροφορεί τον Ταραντίνι: «Έχω δύο μικρά κορίτσια, μία είναι δημοσιογράφος, αθλητική, είναι Ναπολιτάνα και πολύ γοητευτική, πολύ γλυκιά… και η άλλη είναι 21 χρονών, Βραζιλιάνα, και που μου κλαιγόταν στο τηλέφωνο ότι την ξέχασα, οπότε θα την πάρουμε κι αυτήν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακεφαλαιώνοντας επίσης τους υπόλοιπους άνδρες προσκεκλημένους της βραδιάς, ο Μπερλουσκόνι καταλήγει πως οι υπόλοιποι είναι «γεροντάκια». «Αλλά με πολλή εξουσία» λέει χαρακτηριστικά.

Σε άλλη συνομιλία, καταγράφεται η οικειότητα με την οποία μιλούσε με την τηλεπερσόνα Μπελέν. «Καλησπέρα, Μπελέν» ξεκινά, «καλησπέρα, τι κάνεις» απαντά εκείνη. Όταν εκείνη του λέει ότι είναι «πολύ ήρεμη», ο Σίλβιο, δείχνοντας ενδιαφέρον, την ρώτα: «Άκου, έχετε τελειώσει εσύ και το αγόρι σου;». Όταν εκείνη απαντά «ε, προς το παρόν ναι, δεν ξέρω», ο Μπερλουσκόνι απαντά «κατάλαβα».

Ο Μπερλουσκόνι της προτείνει, όπως φαίνεται, να πάρει μία εκπομπή, και στο τέλος την ενημερώνει: «Εάν ποτέ έχεις την επιθυμία να δειπνήσουμε ή να με δεις, είμαι στη διάθεσή σου». «Τσάο, μικρή», κλείνει ο Μπερλουσκόνι, «φιλάκι».

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης