Για την απαγωγή και το ξυλοδαρμό του οικονομικού τους συμβούλου κατηγορούνται δύο ζευγάρια Γερμανών ηλικιωμένων και ένας πρώην συνάδελφος του θύματος, οι οποίοι επέλεξαν το δρόμο της βίας… προκειμένου να πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

Οι ηλικιωμένοι -μεταξύ 60 και 80 ετών- είχαν προετοιμάσει λεπτομερώς το σχέδιό τους μαζί με τον πρώην συνάδελφο του θύματος. Τον περασμένο Ιούλιο εισέβαλαν στο διαμέρισμα του 56χρονου στην πόλη Σπέγερ, και αφού τον φίμωσαν με μονωτική ταινία, τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο οικονομικός σύμβουλος προσπάθησε να ξεφύγει, ο 74χρονος οδηγός τον εμπόδισε σπάζοντας τα δύο του πλευρά. Τελικά, ο σύμβουλος οδηγήθηκε σε… ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σπιτιού του 74χρονου στο Χίμινγκ της Βαυαρίας, 500 χιλιόμετρα ανατολικά.

Από εκεί, οι συνταξιούχοι τον πίεσαν, σύμφωνα με τις κατηγορίες, να εγκρίνει εντολές πληρωμής, ώστε να πάρουν πίσω τα συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ που είχαν χάσει έπειτα από εξαπάτηση.

Ο σύμβουλος κατάφερε να συμπεριλάβει σε μία ηλεκτρονική εντολή πληρωμής κρυμμένο μήνυμα με το οποίο ζητούσε τη βοήθεια της αστυνομίας. Τρεις ημέρες μετά την απαγωγή του, χρειάστηκε επιχείρηση μονάδας κομάντο της γερμανικής αστυνομίας για την απελευθέρωση του 53χρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Δευτέρα οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου. Εάν τελικά καταδικαστούν… αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από πέντε έως και δεκαπέντε χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης