Ο πρόεδρος της Υεμένης, Ali Abdullah Saleh, θα πάρει σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται ύστερα από τη βομβιστική επίθεση στην προεδρική κατοικία στις αρχές του Ιουνίου, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή. Πάντως ο τραυματισμένος ηγέτης της χώρας, ο οποίος έχει πει πως θα επιστρέψει στην Υεμένη, θα παραμείνει προσωρινά στο Ριάντ, φιλοξενούμενος της σαουδαραβικής κυβέρνησης, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας, Ali Muhammad Mujawar, ο οποίος είχε τραυματιστεί στην ίδια επίθεση, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο και παραμένει στη Σαουδική Αραβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και φυλών στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά. Μέλη των φυλών Hased και Ahmar αντάλλαξαν πυρά για δεύτερη ημέρα στη συνοικία Χασάμπα με τον κυβερνητικό στρατό, χωρίς όμως να υπάρχει αναφορά για τραυματίες ή νεκρούς. Παράλληλα, ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε χθες στην πόλη Τάιζ, όταν δυνάμεις πιστές στο Saleh άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν αντικαθεστωτικούς που συμμετείχαν σε συγκέντρωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης