Βρέθηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου Boeing;

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου Boeing;
Θραύσματα που εντοπίστηκαν πλησίον των ακτών της ανατολικής Αφρικής μεταξύ της Μοζαμβίκης και της Μαδαγασκάρης ενδέχεται να προέρχονται από το τμήμα της ουράς του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε πριν από δύο χρόνια.

Τα συντρίμμια ανακαλύφθηκαν το Σαββατοκύριακο και θα μεταφερθούν στη Μαλαισία για ενδελεχή εξέτασηΕπικαλούμενο ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Μαλαισία και την Αυστραλία, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε ότι τα εν λόγω συντρίμμια ενδέχεται να είναι ένας οριζόντιος σταθεροποιητής από ένα Μπόινγκ 777, τον ίδιο τύπο αεροπλάνου με εκείνο της μοιραίας πτήσης MH370 που κατευθυνόταν στο Πεκίνο έχοντας αναχωρήσει από την Κουάλα Λουμπούρ όταν οι αρχές έχασαν τα ίχνη του στις 8 Μαρτίου του 2014.

Σύμφωνα με το NBC, τα συντρίμμια εντοπίστηκαν σε ένα αμμώδες αβαθές στο Κανάλι της Μοζαμβίκης από έναν Αμερικανό πολίτη που παρακολουθεί τις έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Λιου Τιονγκ Λάι δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι πολύ πιθανό το τμήμα που εντοπίστηκε στη Μοζαμβίκη να ανήκει σε ένα Boeing 777. Πρόσθεσε ωστόσο ότι την παρούσα στιγμή δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι τα συντρίμμια αυτά προέρχονται συγκεκριμένα από το εξαφανισμένο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση MH370.

Επιπλέον, σε μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, ανέφερε ότι οι Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας συνεργάζονται με τους Αυστραλούς συναδέλφους τους για να εντοπίσουν τα συντρίμμια.

«Προτρέπω τους πάντες να αποφεύγουν τις αδικαιολόγητες εικασίες καθώς δεν μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τα συντρίμμια ανήκουν στο #mh370 αυτή τη στιγμή» έγραψε στην ανάρτηση.

Οι Αρχές της Μοζαμβίκης αναφέρουν ότι δεν διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό ενός αντικειμένου στα ανοιχτά των ακτών της επαρχίας Ινχαμπάνε, σύμφωνα με τον Ινάσιο Ντίνα, εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πέρυσι οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι εντόπισαν ένα τμήμα του φτερού του αεροσκάφους στις ακτές της νήσου Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό στην άλλη πλευρά της Μαδαγασκάρης.


Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, 20:51