Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στο εργοστάσιο της Fukushima Dajiitsi, με δύο αντιδραστήρες, τους Νο3 και Νο4, να έχουν απομείνει χωρίς ρεύμα. Μετά τους αντιδραστήρες Νο5 και Νο6 που είχαν συνδεθεί πρώτοι, ακολούθησαν στη συνέχεια οι αντιδραστήρες Νο1 και Νο2. Η αίθουσα ελέγχου του αντιδραστήρα 2 έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό και το τσουνάμι και είναι πιθανό να λειτουργήσει μερικώς σήμερα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Tepco.

 «Είναι πιθανό κάποια συστήματα να μπορέσουν να λειτουργήσουν σήμερα, όπως για παράδειγμα το σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού, που έχει φίλτρα άνθρακα, τα οποία περιορίζουν το ραδιενεργό ιώδιο στην αίθουσα ελέγχου. Θα βελτιώσει το εργασιακό περιβάλλον των τεχνικών. Ανάμεσα στα συστήματα που μπορεί να επαναλειτουργήσουν είναι επίσης και τα όργανα μέτρησης της θερμοκρασίας και της πίεσης» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, προβληματισμός υπάρχει σχετικά με τον αντιδραστήρα Νο3, η κατάσταση του οποίου είχε σταθεροποιηθεί μετά τις εκτεταμένες ρίψεις νερού των προηγούμενων ημερών, αλλά σήμερα το πρωί παρατηρήθηκε αύξηση της πίεσης. Οι μετρήσεις ήταν αρκετά αυξημένες, σε σημείο που να έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες συζητήσεις για απελευθέρωση ραδιενεργού ατμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης