Άνοιγμα προς τον μουσουλμανικό κόσμο και ιδιαίτερα τις γυναίκες, που ζουν σε μουσουλμανικές χώρες, έκανε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία ανακοίνωσε εκ μέρους της κυβέρνησης Ομπάμα μια σειρά από πρωτοβουλίες, περιλαμβανόμενων και οικονομικών με βασικούς αποδέκτες τις χώρες αυτές.

Στο πλαίσιο συνόδου επιχειρηματιών του ισλαμικού κόσμου, που οργανώθηκε στην Ουάσινγκτον, η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε: «Επιθυμούμε να ανοίξουμε τις πόρτες, να προσφέρουμε περισσότερες ευκαιρίες, σε περισσότερους ανθρώπους στις χώρες με πληθυσμό στην πλειοψηφία του μουσουλμανικό, και ιδιαιτέρως στις μουσουλμάνες γυναίκες. Οι γυναίκες εξακολουθούν να έχουν πολύ μικρή πρόσβαση σε πόρους επένδυσης κεφαλαίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, τα δύο πρώτα πιλοτικά προγράμματα για τη σύσταση επιχειρήσεων τέτοιου είδους θα γίνουν στην Αίγυπτο και την Ινδονησία, ενώ θα ακολουθήσουν μια σειρά από χώρες τα επόμενα δύο χρόνια.

Ένα από τα προγράμματα που καταρτίστηκαν για τον σκοπό αυτό είναι το «Tech Women», το οποίο απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες επικεφαλής επιχειρήσεων, που ειδικεύονται κυρίως σε υψηλή τεχνολογία σε επτά μουσουλμανικές χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης