Μακελειό από τις χθεσινές συρράξεις στο Κονγκό μεταξύ ανταρτών και στρατού,  με 15 νεκρούς και 21 τραυματίες από την πλευρά του αντάρτικου κινήματος της 23ης Μαρτίου και τέσσερις νεκρούς και έξι τραυματίες από την πλευρά του στρατού.

Ωστόσο, οι αντάρτες διαψεύδουν τον παραπάνω απολογισμό ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση ανέφερε: «Ο απολογισμός από τις συγκρούσεις της Δευτέρας 20 Μαρτίου κάνει λόγο για 15 νεκρούς και 21 τραυματίες μεταξύ των ψευδοστασιαστών του Μ23, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις αριθμούν 4 νεκρούς και 6 τραυματίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έξι επιτιθέμενοι αιχμαλωτίστηκαν» από τις ένοπλες δυνάμεις της ΛΔ του Κονγκό, ενώ «άλλοι δύο είχαν συλληφθεί από τον πληθυσμό και παραδόθηκαν στην εθνική αστυνομία του Κονγκό. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται ένας ανήλικος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας «παράδειγμα προς μίμηση» τη στάση των κατοίκων, που συμμετείχαν στη σύλληψη αυτή.

Σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, το αντάρτικο κίνημα διέψευσε τον απολογισμό. «Δύο αξιωματικοί» των ενόπλων δυνάμεων βρήκαν τον θάνατο και «πολλοί» στρατιώτες τραυματίσθηκαν χθες, ενώ το Μ23 στις τάξεις του είχε «μόνον δύο τραυματίες», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Βιανέ Καζαράμα, εκπρόσωπος του κινήματος.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης