Τον έλεγχο τουλάχιστον ενός τμήματος σε συνοριακό πέρασμα πάνω στην τουρκοσυριακή μεθόριο φαίνεται ότι πήραν αντικαθεστωτικοί σε περιοχή όπου ο έλεγχος των στρατευμάτων που πρόσκεινται στον Άσαντ είναι ισχυρός.

Σποραδικά πυρά ακούγονταν γύρω από το σημείο, ενώ τουρκικά σχολεία κοντά στα σύνορα έχουν κλείσει λόγω του κινδύνου από τις συγκρούσεις. Πρόκειται για το πέρασμα Ταλ Αμπιάντ, που βρίσκεται μεταξύ του τουρκικού Ακτσάκαλε και της συριακής επαρχίας Ράκκα. Οι συγκρούσεις στο σημείο ξεκίνησαν χθες και από πυρά που «πέρασαν» στο τουρκικό έδαφος έχουν τραυματιστεί τρεις Τούρκοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντικαθεστωτικοί έχουν κατά καιρούς προσπαθήσει να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους περάσματα σε άλλα σημεία της μεθορίου, τα οποία τους δίνουν στρατηγικό πλεονέκτημα κινήσεων, αλλά όχι στη Ράκκα, λόγω της ισχυρής παρουσίας του τουρκικού στρατού. Όπως μεταφέρει ο ανταποκριτής του Associated Press στο σημείο, Σύροι πανηγύριζαν την κατάληψη τουλάχιστον ενός τμήματος του περάσματος. Τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν καπνό στο σημείο, ενώ ακούγονταν σποραδικά πυρά.

Από πυρά που «πέρασαν» στην τουρκική πλευρά έχουν τραυματιστεί τρεις Τούρκοι, ανάμεσά τους μία γυναίκα η οποία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δήμαρχος του Ακτσάκαλε έχει καλέσει από χθες το βράδυ με τηλεβόα τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τα σύνορα και έχει προχωρήσει στο κλείσιμο των σχολείων για λόγους ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης: Τραυματισμός Τούρκων πολιτών στα σύνορα με τη Συρία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης