Τουλάχιστον 105 άνθρωποι σκοτώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ της Συρίας, σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, συνολικά 80 παιδιά και γυναίκες συγκαταλέγονται στα θύματα των εντατικών βομβαρδισμών του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον των θέσεων των τζιχαντιστών στον ύστατο θύλακα που κατέχουν στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την ίδια μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και βασίζεται σε ένα δίκτυο πηγών επί του πεδίου, ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί διότι υπάρχουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια κτηρίων που κατέρρευσαν στους βομβαρδισμούς.

Οι αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή αυτή, στην ανατολική όχθη του Ευφράτη ποταμού, έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μια συμμαχία αραβικών και κουρδικών παραστρατιωτικών οργανώσεων που υποστηρίζει ο συνασπισμός, ετοιμάζονται να εξαπολύσουν νέα έφοδο, έπειτα από μια προηγούμενη, αποτυχημένη προσπάθεια να αποσπασθούν από το Ι.Κ. τα τελευταία εδάφη που κατέχει τον Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση της Συρίας αμφισβητεί τους σκοπούς των επιχειρήσεων του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ειδικά στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Ντέιρ Εζόρ. Το Σάββατο, το συριακό ΥΠΕΞ επανέλαβε την έκκλησή του προς τον ΟΗΕ να δημιουργήσει έναν «ανεξάρτητο διεθνή μηχανισμό» για να ερευνηθούν «τα εγκλήματα» του συνασπισμού υπό τη διοίκηση της Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης