Εννέα μαχητές, που πρόσκεινται στις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας και εννέα τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στη συριακή έρημο, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους εναντίον στρατιωτικών φυλακίων σκοτώθηκαν συνολικά εννέα μαχητές ομάδων που έχουν συμμαχήσει με τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας. Το ΙΚ έχει εξαπολύσει περισσότερες από 26 τέτοιες επιθέσεις από την αρχή του έτους στην έρημο της Συρίας, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εννέα τζιχαντιστές σκοτώθηκαν, εξάλλου, τις τελευταίες ώρες σε επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας εναντίον θέσεών τους στην έρημο των επαρχιών Ράκα και Χάμα. Δεν διευκρινίστηκε αν αυτές οι επιχειρήσεις συνδέονται με τις επιθέσεις του ΙΚ λίγες ώρες νωρίτερα. Άλλα 22 μέλη του ΙΚ τραυματίστηκαν.

Το 2014, τρία χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στη Συρία, το ΙΚ κατέλαβε μεγάλες εκτάσεις και ανακήρυξε «πρωτεύουσα» του «χαλιφάτου» του τη Ράκα. Το 2017 οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι, εκδίωξαν την οργάνωση από τη Ράκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης