Αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εκτέλεσαν σήμερα υποστηρικτές του καθεστώτος στο Χαλέπι, την πόλη όπου από τις 20 Ιουλίου σημειώνονται σφοδρές μάχες, σύμφωνα με το βίντεο που τράβηξε ένας ερασιτέχνης και το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Youtube από ακτιβιστές.

Στο βίντεο διακρίνονται άνδρες να οδηγούνται σε μια πλατεία γεμάτη με ενόπλους που φωνάζουν «Ελεύθερος Συριακός Στρατός για πάντα». Οι αντάρτες περικυκλώνουν έναν από τους συλληφθέντες που το πρόσωπό του είναι καταματωμένο και κατόπιν τον στήνουν στον τοίχο. Δίπλα του στήνονται και άλλοι άνδρες ενώ οι ένοπλοι φωνάζουν «Ο Θεός είναι μεγάλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά οι αντάρτες ανοίγουν πυρ εναντίον των αιχμαλώτων που φέρονται να είναι μέλη της φυλής των Μπέρι. Η φυλή αυτή μάχεται μαζί με τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ στο Χαλέπι.

«Η φυλή των Μπέρι είναι πιστή στο καθεστώς Άσαντ. Όμως κανένας νόμος, ούτε διεθνής ούτε ισλαμικός, δεν επιτρέπει την εκτέλεση ενός αιχμαλώτου. Είναι έγκλημα, έγινε για εκδίκηση», είπε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

Οι Μπέρι είναι σουνίτες, ενώ στο καθεστώς κυριαρχούν οι αλαουίτες που είναι παρακλάδι του σιιτικού ισλάμ. Το γεγονός ότι το καθεστώς επιτρέπει σε σουνίτες να συμμετέχουν σε μάχες μαζί με το στρατό «σημαίνει ότι θέλει να οδηγήσει την χώρα σε εμφύλιο πόλεμο», υποστήριξε ο Ραχμάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης