Συρία: Αντάρτες κατέλαβαν πετρελαιοπηγή στην Παλμύρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014, 03:06
Συρία: Αντάρτες κατέλαβαν πετρελαιοπηγή στην Παλμύρα
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μια πετρελαιοπηγή κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας, στην κεντρική Συρία, όπως ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση και ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι μαχητές του ΙΚ επιτέθηκαν την Πέμπτη από πολλές πλευρές εναντίον της πετρελαιοπηγής στο Σάαρ, ανατολικά της Παλμύρας, και σκότωσαν 23 μέλη των συριακών δυνάμεων ασφαλείας που την φρουρούσαν.

«Η τύχη των 340 μελών των δυνάμεων εθνικής άμυνας (της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής), των φρουρών, των εργαζομένων και των μηχανικών που βρίσκονταν στο σημείο δεν είναι γνωστή διότι τους έπιασαν, τραυματίστηκαν ή έπεσαν θύματα απαγωγής στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που είναι η πιο σημαντική που έχει εξαπολύσει το ΙΚ εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων», διευκρίνισε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Ένας αξιωματούχος του ΙΚ στην επαρχία Χομς, ο Αμπού Μπιλάλ, επιβεβαίωσε την επιχείρηση αυτή στη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 12 μαχητές. «Ξεκίνησε από μια επίθεση αυτοκτονίας και καταλάβαμε οκτώ σημεία ελέγχου προτού θέσουμε υπό τον έλεγχό μας την πετρελαιοπηγή». Υπάρχουν δεκάδες νεκροί «από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε.

Και ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, ο Τάλαλ Μπαράζι, επιβεβαίωσε την επίθεση, ενώ πρόσθεσε ότι «ο στρατός προσπαθεί να επανακτήσει τον έλεγχο. Σημειώνονται μάχες στην περιοχή και αεροπορικές επιδρομές».

Το ΙΚ ελέγχει ήδη αρκετές πετρελαιοπηγές στην επαρχία της Ντέιρ αλ Ζορ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014, 03:06