Περίπου 95 κρατούμενοι απέδρασαν από μία φυλακή που διοικεί το Ισλαμικό Χαλιφάτο στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που πρόσθεσε ότι στους δραπέτες περιλαμβάνονται 30 κούρδοι μαχητές, σύροι πολίτες και μέλη ισλαμικών ταγμάτων που αντιτίθενται στο πιο σκληροπυρηνικό ΙΧ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Αλ Μπαμπ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτίως της τουρκικής μεθορίου, σύμφωνα με την οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο έθεσε την πόλη σε κατάσταση υψίστου συναγερμού και καλεί με μεγάφωνα τους κατοίκους να συλλάβουν τους δραπέτες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που επικαλείται μαρτυρίες πολιτών.
Το σαββατοκύριακο πολλοί τζιχαντιστές του ΙΧ απέδρασαν από άλλη φυλακή της Αλ Μπαμπ κι επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς την τουρκική μεθόριο.

Την ομάδα αυτή, στην οποία βρίσκονταν και πολλοί Ευρωπαίοι που έχουν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΧ, αναχαίτισαν άλλα μέλη του ΙΧ στη διάρκεια συγκρούσεων με εννέα νεκρούς, αναφέρει η ίδια πηγή.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο που θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα ελέγχει μεγάλα τμήματα της βόρειας Συρίας και διαθέτει φυλακές υπό την διοίκησή του καθώς και δικαστήρια και άλλες δομές σε αυτό που το ίδιο περιγράφει ως ισλαμικό χαλιφάτο κι εκτείνεται μέχρι το Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κούρδοι μαχητές υποστηριζόμενοι αεροπορικώς από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις επιχειρούν να απωθήσουν τους τζιχαντιστές κατά μήκος της βόρειας Συρίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης