Η παρουσία τους στο έδαφος της Συρίας προκάλεσε ποικίλα σχόλια όσον αφορά στον πραγματικό ρόλο που επιτελούσαν στην επίλυση της κρίσης, ενώ δεν έλειψαν και οι «φωνές» οι οποίες έκαναν λόγο για «ελλειπή» προσόντα.

Οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου αποσύρθηκαν από το έδαφος της ασιατικής χώρας στις 18 Ιανουαρίου, ωστόσο νέα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν τους φόβους διεθνών αναλυτών για λανθασμένους χειρισμούς στο συγκεκριμένο ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με έκθεση του επικεφαλής των παρατηρητών, ορισμένα από τα 166 μέλη της ομάδας εμφανίζονται να μην έχουν τα κατάλληλα προσόντα για τη συγκεκριμένη αποστολή.

«Δυστυχώς, ορισμένοι παρατηρητές νόμιζαν πως η επίσκεψή τους στη Συρία γινόταν για λόγους αναψυχής. Αρκετοί μάλιστα δεν είχαν τα προσόντα γι αυτή την αποστολή καθώς δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να σηκώσουν μια τέτοια ευθύνη», τονίζει ο Mohammed Ahmed Mustafa al-Dabi.

Στο ίδιο κείμενο, αντίγραφο του οποίου αποκτήθηκε από το περιοδικό «Foreign Policy», επισημαίνει προχειρότητα στην προετοιμασία της αποστολής, κάνοντας λόγο για σημαντικές ελλείψεις στον εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ολοκληρώθηκε η αποστολή των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012, 02:23

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης