Συρία: Δέκα νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Ράκα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, 03:02
Συρία: Δέκα νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Ράκα

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο σε μια βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην πόλη Ράκα, την πρώην ντε φάκτο «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτος στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην επίθεση σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι και πέντε μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), της αραβοκουρδικής συμμαχίας που με την υποστήριξη των ΗΠΑ κατέλαβε τον έλεγχο της πόλης, εκδιώχνοντας τους τζιχαντιστές τον Οκτώβριο του 2017.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη της πολύνεκρης επίθεσης. Η τζιχαντιστική οργάνωση εξαπολύει συχνές θανατηφόρες επιθέσεις στο πρώην προπύργιο της.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα μια έκρηξη βόμβας σε μια άλλη περιοχή της πόλης που προκάλεσε τραυματισμούς ανθρώπων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Η βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο στόχευε σε μια θέση των SDF», δήλωσε ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμη 20 τραυματίες.

Η επίθεση έγινε στον κυκλικό κόμβο αλ Ναϊμ (που σημαίνει παράδεισος στα αραβικά). Πρόκειται για την ίδια πλατεία που το Ισλαμικό Κράτος έκανε αποκεφαλισμούς και άλλες θηριωδίες όταν ήλεγχε την πόλη. Η πλατεία μετονομάστηκε τότε σε «κυκλικό κόμβο της κόλασης».

Στις 9 Απριλίου στη Ράκα, 13 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους άμαχοι πολίτες, σκοτώθηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Οι SDF ανακήρυξαν στις 23 Μαρτίου την ήττα του «χαλιφάτου» του ΙΚ, έχοντας κατακτήσει το τελικό προπύργιο των τζιχαντιστών στην ανατολική Συρία, μετά από μια σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσαν με τη στήριξη της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, 03:03