Ισχυρές δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού της Συρίας βρίσκονται συγκεντρωμένες σε πεδινή περιοχή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ισχυρισμούς ενός επικεφαλής ομάδας αντικαθεστωτικών.

Ειδικότερα, ο στρατηγός Μουσταφά αλ-Σέιχ, επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, μιας ένωσης ανώτερων αξιωματικών που αυτομόλησε από τον στρατό, ανέφερε ότι περίπου 170 άρματα μάχης βρίσκονται κοντά σε ένα χωριό το οποίο απέχει 30 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Χαλέπι, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα άρματα μάχης είναι τώρα στη Σχολή Πεζικού. Είτε σκοπεύουν να κινηθούν προς τα σύνορα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τουρκική ανάπτυξη ή ετοιμάζουν επίθεση σε πόλεις και χωριά μέσα και γύρω από την παραμεθόρια ζώνη βόρεια του Χαλεπίου», τόνισε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Reuters.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η Άγκυρα έδωσε εντολή για αποστολή μηχανοκίνητων μονάδων στα σύνορα, στη σκιά της κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού από πυρά της συριακής αεράμυνας.

Διαβάστε επίσης:
Κραυγές πολέμου, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012, 10:49

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης